8/07/2001 Radio Omega\Sluwe Vos

Hallo ik zal mijn even voorstellen mijn naam is Frank en ik kom uit Waddinxveen dat ligt in Zuid - Holland. Ik ben actief als piraat sinds ongeveer 1980 ik ben begonnen in de locatie Gouda bij een kennis uit de flat vandaan onder de naam Radio Noordzee met Leen (Gompie) in samenwerking met Radio Space - Willem ( Tweety ). Op 2 Februari 1982 ben ik ( Frank Deurknop ) pas echt goed begonnen als piraat samen met me vader ( de koffieman ) en moeder ( piraten moeder ) hier in de locatie Waddinxveen. In die tijd zat hier plaatselijk nog niet zoveel piratenstations, alleen Radio Centraal wat toen ook een hele goede Engelstalige zender was. Wat later kwamen er wel meer stations in de lucht, waaronder Radio Tamara - Radio Casablanca - Radio Monique etc. etc. En wij draaiden op de 101.1 MHz de allermooiste piraten muziek van de Rodo's tot de Rapsodies ook wat Engels van Boney M tot Bill Haley en natuurlijk ook Duitstalige muziek gewoon teveel om op te noemen. Wij draaiden iedere woensdagavond van 18:00 tot 23:00 uur. De Koffieman die ging ook zelf een uitzending verzorgen samen met het Hotje op de zaterdagavond de zender heette Radio Sarina. Ook in Gouda waren heel wat goede collega piraten actief ik zal er een paar opnoemen Radio de Zwarte Panter - Radio Ronalisa - Radio Moonlight - Radio Zilverster - De Oude Piraat - Radio Black Spider etc. etc er zaten toen wel 30 piraten in Gouda. Dat hebben we ongeveer 10 jaar lang gedaan we werden er ongeveer twee keer per jaar uitgehaald door verschillende opsporing ambtenaren ( Bonkers - Van Duijvenvoorde - Moerman etc. ) De boetes werden op een gegeven moment zo hoog dat het niet meer mogelijk was om nog door te draaien, dus zijn we in 1990 gestopt met zenden wat ons natuurlijk aan ons hart ging. Toen kregen we een aanbod van de lokale omroep RTW uit Waddinxveen, daar zijn wij toen heengegaan om een babbeltje te maken, we werden het eens we mochten onze diskjockey namen houden en onze eigen woensdagavond invullen met muziek die wij wilden. Dus het kwam hier op neer we mochten op dezelfde voet doorgaan maar dan legaal.

21/12/1993

Toen werd ons dochtertje Louisa geboren, toen ik haar zag dacht ik meteen, mocht de piratentijd terug komen dan noem ik me zender naar haar. En ja hoor 15/10/2000 was het zover de eerste uitzending was er weer voor ons, maar hoe heette de zender ik wist het niet, ik had gezegd dat ik hem zou noemen naar me dochter dus Radio Louisa maar Louisa wilde dat niet dus zij ik tegen mijn vrouw Linda en dochter Louisa dat ze een nieuwe naam moesten verzinnen, en daar kwam uit Zender de Sluwe Vos en daar was ik het ook mee eens. Mijn vrouw Linda die er nooit wat mee te maken wilde hebben met de piraterij sloeg volledig om die wilde ook wel eens draaien maar dan Country, en jawel dat sloeg aan ze nam de naam Country Linda en Louisa noemden we de Deugnieten Vos want een deugniet dat was ze. Wat bracht ons toch weer zo ver om te gaan draaien, het was 10 jaar stil met piratenmuziek op de band tot ik op een avond zat te zoeken en ineens was daar Radio Uniek uit Gouda Henk van Dorp en Helga, later kwam daar een diskjockey bij Disco Arno die kon ik heel goed, want wij draaien samen met onze telefonist Berry bij de lokale omroep RTW. Dus mijn bloed begon ook weer te kruipen waar het niet gaan mag, net als Radio Tamara ( Cok en Sauer ) die kwamen in Augustus 2000 in de lucht en wij een kleine twee maanden erna. Radio Uniek is na het 1 jarig bestaan uit elkaar gegaan wegens familie omstandigheden jammer maar voor hun beter. Wij draaien nog steeds op de frequentie 104,65 MHz en dat gaat goed, op naar het 1 jarig bestaan.

07/11/2001

Op Zondag 21/10/2001 hebben wij het 1 jarig bestaan van Zender " De Sluwe Vos " gevierd, wat een heel groot feest was. Maar 14 dagen erna op 04/11/2001 was het dan zover, wij kregen omstreeks 16:00 uur een inval van twee politiemannen en twee mannen van Divisie Telecom (RDR) oftewel de Heer den Uijl. Het verliep heel rustig, want je kunt wel moeilijk doen maar je weet dat radio zenden niet mag, dus moet je ook niet zeuren als er een inval komt. Maar gelukkig namen ze alleen de zender en de voeding mee, de rest lieten ze allemaal staan. Zo zie je maar weer als je lullig doet nemen ze wel gewoon alles mee. Maar goed nu is het wachten op het proces-verbaal, wij hopen dat de boete niet zo hoog zal wezen, maar zodra hij binnen is laat ik het jullie weten.

27/09/2003

Het heeft allemaal een beetje lang geduurd, maar hier zijn we dan weer met het volgverhaal. De boete die we hebben gekregen voor de inval op 04/11/2001 was 685 euro, dus daar schrokken we wel weer van. Maar vlak daarna zijn we toch weer doorgegaan met zenden, toen kregen we 04/04/2002 weer een inval van Dhr. Verheij, hij nam de zender, voeding, mengtafel, microfoon en de op dat moment spelende cd speler mee. Ik kreeg in april een schrijven van justitie dat ik voor moest komen de eis was 4 weken gevangenisstraf voorwaardelijk waarvan 2 weken taakstraf en 500 euro boete. Door lang te babbelen tegen de rechter kwam er een wonder, ik kreeg overal vrijspraak voor dus alleen 2 jaar
voorwaardelijk, dus dat was een goede meevaller zo net voor de vakantie, dus de biertjes in de vakantie waren weer terug verdiend. Nu op dit moment zijn wij gestopt, het word je niet mogelijk gemaakt, Maar wie ooit ??????

15-16/05/2005 (pinksterweekend)

Ja ja na wat gekkigheid onder elkaar hebben we de handen weer eens in elkaar gesloten, en zijn weer een weekend lang gaan knallen. Uiteraard op een nieuwe geheime locatie wij noemden het " het huisje in het polderland ". We zijn zaterdagmorgen om 09.00 uur begonnen tot zondagavond 18.00 uur we deden deze uitzending met Cok en Sauer (tamara radio) en Disco Arno (Uniek Fm) en de Sluwe Vos zelf uiteraard, en wat er allemaal nog op de achtergrond meegeholpen heeft. 33 uur hebben we in 1 stuk gedraaid uiteraard zonder ook maar eventjes te slapen dus constant live!. En er waren dat weekend verschrikkelijk veel reacties het werd zelfs zo erg dat ze op een gegeven moment met 3 mobieltjes bezig waren om iedereen te antwoorden. Ook de mensen die op visite zijn geweest worden allemaal bedankt oftewel dit was een TOP Pinksterweekend.

6/09/2006

Zo zijn we weer een keer, er is weer vanalles gebeurd in piratenland. Heb weer een eigen nieuwe zender gekocht, en een originele uit ItaliŽ afkomstige Aldena breedband dipool gekocht, dus je begrijpt het zeker wel, we gaan weer  Draaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnn hihi zo af en toe de studio is nu ook zo goed als klaar, dus zodra de zender weer terug is bij de bouwer vandaan gaan we knalleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

3/11/2006

Zo na onze nieuwe zender 2x opgeblazen te hebben hahaha heb ik er eerst maar een swr beveiliging erin laten zetten. En ja antenne en zender werkte weer naar behoren, we waren in de wijde omtrek te beluisteren ( soest-scheveningen-zaltbommel-leiderdorp ) dus een zeer mooi zo goed als rondstralend signaal. Natuurlijk doen we kalm an met draaien nu ben tenslotte nu al 20 keer uit de lucht gehaald en het kost tegenwoordig nogal niet wat zo'n boete. Maar stoppen doen we nooit dat never !!!.

2/02/2007

Nou we gaan nu weer eens iets heel anders doen als 3 meter piraatje spelen, we gaan een internetstation beginnen met een aantal piraten hier uit de buurt. (ronalisa, zilverster,montana, tamara, sluwe vos) en we noemen ons " Hitlandradio " ben benieuwd wat het allemaal gaat worden in de toekomst haha. Inmiddels hebben we ook een eigen website ga maar eens kijken www.hitlandradio.nl

5/05/2010

Zo ben bezig met een nieuwe website te maken wat voortaan te vinden zal zijn onder www.zenderdesluwevos.nl  Ook de zender leeft nog steeds hoor, maar staat in principe altijd uit omdat de reden gewoon is er is geen piraat meer hier in de buurt die draait. Dus ben je zo de pineut dus wachten we geduldig af op andere tijden. Uiteraard wat onze piratenstream betreft gaat dat prima we hebben nu alweer 9 studio's en zijn helemaal legaal, maar ja illegaal voel je je bloed wat beter lopen door je aderen haha. Voor de rest nu even weinig nieuws misschien in de toekomst.

27/06/2012

Zo hier zijn we weer even met een leuk bericht zaterdag en zondag 26 en 27 mei pinksterweekend 2012, hebben we de koppen weer eens bij elkaar gestoken om te gaan zenden. En dat is gelukt hoor we hadden 2 zenders tot onze beschikking en een hele nieuwe antenne gekocht de 5/8ste Golf Turbo Sigma. Helaas was het signaal niet uitmuntend omdat waarschijnlijk de mast niet hoog genoeg was, maar daar gaan we volgende aan werken hoor. In iedergeval hebben we ondanks dat je eigenlijk zomaar even inschakelt, en niet iedereen hier in Zuid-Holland nog op de Fm zoekt naar piraten. Mogen we zeker niet klagen wat we aan vele reacties hebben mogen ontvangen, dus mensen het was dit jaar toch wel weer helemaal TOP!!!

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhh misschien tot het pinksterweekend 2013 ????? hihi